Snoep bedrukken
Veel snoep is te bedrukken. Tevens is veel snoepgoed in diverse kleuren verkrijgbaar waardoor u een kleur kunt kiezen die goed bij uw bedrijfslogo past. Naast het bedrukken van het snoep zelf is het uiteraard ook mogelijk om bedrukkingen op de verpakking te realiseren. Snoep bedrukken en weggeven is een leuke en lekkere manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Immers houden veel mensen van iets lekkers. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om naamsbekendheid te genereren.
We zien het bedrukken van snoep steeds vaker voorbijkomen en het is een relatiegeschenk of cadeautje wat mensen graag ontvangen. Pepermunt of een ander snoepje met uw logo is dan ook een ideaal reclamemiddel. Uw bedrijfslogo op snoep bedrukken kan op diverse manieren. Uw logo op snoep bedrukken resulteert in een originele attentie voor uw relaties of personeel.
Snoep bedrukken voor ieder budget en iedere actie
Of u nu een grote beurs heeft of juist een iets kleinere, u kunt binnen ieder budget en voor elke actie wel snoep laten bedrukken. Of het nu gaat om een eindejaarsgeschenk, een give-away bij een bepaald evenement of een promotionele actie om naamsbekendheid te genereren, voor ieder specifiek doel bestaat wel te bedrukken snoep. Wanneer u bijvoorbeeld iets meer te besteden heeft kunt u ook een grote snoeppot vullen met het bedrukte snoepgoed.
Diverse mogelijkheden om snoep te bedrukken
In ons uitgebreide assortiment hebben we diverse mogelijkheden voor het leveren en bedrukken van snoep. Van het bedrukken van het snoep zelf tot een snoeprolletje met eigen label. Om snoep te bedrukken naar uw wens hoeft u alleen maar even contact met ons op te nemen. Wij geven u graag een advies op maat. Bij ons bent u aan het goede adres! Of het nu gaat om een gevulde snoeppot, een chocoladereep met logo of de wel bekende clik-clak blikjes, bij ons bent u absoluut aan het juiste adres!
Het eerste echte snoep
Het allereerste snoep ontstond in de 16e eeuw, eigenlijk eerst in 1510 in het Graafschap Vlaanderen. Het werd suikerwerk genoemd. Om dit te maken smolt men rietsuiker en voegde er bepaalde smaken aan toe. Het was in het begin vooral populair bij de rijken. Zo lieten verscheidene Duitse keizers snoep naar hun hof brengen vanuit de Zuidelijke Nederlanden en werden er zelfs kleine suikerbeeldjes gemaakt bij belangrijke gebeurtenissen. Dit snoep was heel duur waardoor alleen rijke mensen het konden kopen. In 1747 ontdekte een Duitse apotheker dat je suiker goedkoper kon maken door het uit suikerbieten te halen. Sindsdien was snoep ook voor het gewone volk bereikbaar.
Bestanddelen en bereiding van snoep
Smaak-, geur- en kleurstoffen worden aan snoep toegevoegd om de gewenste smaak, geur en kleur te bereiken. Veel snoep zoals drop, colaatjes, beertjes en dergelijke zijn gemaakt op basis van gelatine en zijn daarom niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zijn wel alternatieven op basis van bijenwas, maar veganisten prefereren meestal iets waar op geen enkele wijze dieren voor zijn gebruikt, dus ook geen was. Ook bestaat er snoep zonder suiker voor diabetici of mensen die lijnen maar toch willen snoepen. Om snoep te maken zijn er veel verschillende recepten. Het hangt af van in welke vorm, grootte en stevigheid men de lekkernij wil maken. Suikerwerk wordt gemaakt met witte suiker en water. Hoe minder water er gebruikt wordt hoe harder het resultaat. Door toevoeging van bijvoorbeeld room wordt het product juist weer zachter.
Snoep voor speciale gelegenheden
Bij sommige feesten, zoals Sinterklaas, wordt snoep speciaal voor het feest gemaakt. Bij het Sinterklaasfeest in Nederland zijn dit onder andere pepernoten, chocoladeletters en taaitaai, in België zijn dit allerlei soorten beeldjes van chocolade. Ook speculaas wordt vaak in verband gebracht met Sinterklaas.
Snoep in Nederland
Nederland heeft in 2008 voor 1,3 miljard euro aan snoep geëxporteerd. Het gaat om 400 miljoen kilo zoetigheid. In datzelfde jaar is er voor 0,8 miljard euro geïmporteerd. De afgelopen tien jaar was Nederland de grootste fabrikant van drop in de Europese Unie (EU). Nederland exporteert vooral naar landen uit de EU. Ook de import is grotendeels afkomstig uit de EU.
Drop is in Nederland het meest gegeten snoep. In Nederland wordt zo'n 32 miljoen kilo drop per jaar gesnoept. In België is het meest gegeten snoep chocolade en chocoladeproducten. België en Duitsland zijn trouwens de grootste leveranciers van Nederlands snoep.
(Bron: Wikipedia)